Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Retki- ja maastopyöräilyreitit (mtb) Utsjoella

Retkipyöräilyä Tenonlaakson teillä

Utsjoelta löytyy retkipyöräilyä harrastaville vaihtelevia lomateitä, upeita maisemia ja mielenkiintoisia kohteita. Utsjoen kolmea keskustaa yhdistäviä Tenontietä ja Nuorgamintietä pidetään Suomen kauneimpina maanteinä. Reitti Karigasniemestä Utsjoen kirkonkylään ja sieltä Nuorgamiin tai toisinpäin on yhteen suuntaa 145 kilometriä. Tätä erittäin vaihtelevaa maisemareittiä voi myös helposti pidentää ajamalla osan matkaa Norjan puolella, käydä kääntymässä Jäämeren rannalla ja palata Tenonjoen toista puolta takaisin.

....Maantiereitin Karigasniemi–Utsjoki–Nuorgan -korkeuskäyrä- ja kuvaustiedot ovat työn alla valmistumassa!

 

  Utsjoen maastopyöräily (mtb) -reititsiirry kartalle!

Todellisille pyöräilyn virtuooseille Utsjoen mtb-maastopyöräilyreitit tarjoavat haasteellisia, erämaaluonnon ja avarien tunturimaisemien täyteisiä reittimahdollisuuksia. Maastoon merkitsemättömiä  GPS-opastettuja reittejä löytyy eri puolilta kuntaa valmiiksi kartoitettuina ja reittikuvauksiltaan sekä vaikeusasteiltaan selostettuina.

Lähtöpaikaksi voidaan valita mikä vain kunnan keskuksista. Tarvittaessa reittien lähtöpisteisiin pääsee myös maanteitä pitkin autolla. Reitit alkavat maanteiltä nousten suoraan maastoon tunturiylängöille

Maastopyöräilykausi kestää Utsjoella kesäkuun puolivälistä elo-syyskuulle. Utsjoen arktisessa ja säällisesti nopeastikin vaihtelevissa ankarissa erämaaolosuhteissa tulee muina aikoina välttää tarpeetonta liikkumista sekä oman turvallisuuden että voimassa olevien metsästysaikojen ja poroelinkeinon vuoksi.
 

Pyöräilyä tuntureilla ja teillä

Videoleike