Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Markkinahumua Karigasniemellä

Ensimmäiset käsiyömarkkinat saivat erityisen ja lupsakkaan hauskan lisäpiirteeen siitä, että uuden urheilutalon hienoa lattiaa piti suojata. Niinpä markkinavieraat saivat nauttivat hipsimisestä salissa sukkasillaaan tai kenkien päälle vedetyissä suojatöppösissä.

Karigasniemellä on pidetty ensimmäiset käsityömarkkinat lauantaina 11.3. Upeat tuotteet ja joka puolelta Pohjois-Lappia osallistuneiden kädentaitajien runsas määrä ilahduttivat kävijöitä. Tapahtuma tuli osallistujien mukaan tarpeeseen.

Käsityön tekijöitä on pohjoisimmassa Suomessakin paljon, mutta yhteisiä isoja myyntitiloja ei tähän asti ole oikein ollut. Koulun uusi liikuntasali, Njálla, osoittautui mainioksi paikaksi. Tilaa oli tarpeeksi niin myyjille kuin asiakkaillekin.

Tarjolla oli uniikkeja tuotteita: neuleita, mekkoja, laukkuja, koruja, huovutustöitä, huiveja, vöitä, sukkia, pipoja, soittimia, kodin sisustustuotteita ja jopa keppiporoja. Uskomatonta ja todella trendikästä, että suuri osa tuotteista oli tehty kierrätysmateriaaleista. Kahvipusseista askarrellut laukut olisivat ”Gucchin” logolla käyneet aidoista sellaisista. Koruissa oli käytetty mm. poron nahkaa ja luuta, vesien jalokiviä eli kalan nikamia hienolla tavalla.

Saamen asuun oli tarjolla mm. pikanahkapauloja, tarralla kiinnitettäviä miesten silkkiliinoja ja naisille strasseilla koristeltuja kauniita satiinikaulureita.

Kiertelyn lomassa saattoi rentoutua intialaisessa päähieronnassa. Käden työtä sekin!

Kyläyhdistyksen kahvilapisteessä löytyi rupattelupaikka ja herkullista suuhun pantavaa. Karigasniemen koulun 5-6-luokkalaiset keräsivät luokkaretkisponsorointia myymällä arpoja ja herkkuleipomuksia.

Kävijöitä oli saapunut oman kunnan joka kolkasta ja varta vasten Ivalosta, Inariista ja Nellimistä asti.

Ulkomaankauppayhteydet avattiin myös heti. Myyjien kertoman mukaan karasjokelaiset olivat innokkaimpia ostajia. Kautokeinoonkin oli viesti kiirinyt.

Kyläyhdistyksen pieni talkooporukka sai todella rohkaisevia evästyksiä sekä myyjiltä että asiakkailta ensi kerralle: - Ihanat markkinat! Pitäkää pian uudelleen!

Kyläyhdistys kiittää rohkeita ja innovatiivisia kädentaitajia, mukavia asiakkaita ja kaikkia talkoisiin osallistuneita.

- 14.3.2017

Takaisin etusivulle