Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Infopiste matkailijoille Karigasniemen kylätalo Sáivussa

Matkailuesitepöytä Matkailun sesonkiaikana avoinna oleva infopiste toimii nyt jo kahdeksatta kesäänsä. Asiakkaita kiinnostavat sekä Suomen että Norjan puolen matkailu- ja kalastuskohteet. Norjan puolelle on mahdollisuus hankkia kalastuslupia käyttäen kylätalon Internet-pistettä.

Matkailijoille, jotka ovat menossa Norjaan, infopiste tarjoaa tietoja Pohjois-Norjan alueista, nähtävyyksistä ja ajanviettomahdollisuuksista. Norjaan tutustumiseen liittyvän tiedon kysyntä on ollut suuri yllätys ja haasteellisin osa infotoiminnassa. Lappiin verrattuna kysymys on kokonaan toisesta maasta ja kielestä. Pohjois-Norjan matkailuneuvonnassa on vielä kehittämisen tarvetta. Monet suomalaiset, jotka eivät taida kieltä, kysyvät kuitenkin hyvin mielellään neuvoja mieluummin omalla kielellään ennen kuin lähtevät Norjaan. Tähän Karigasniemen kylätalon infopiste tarjoaa mahdollisuuden ennen rajan ylitystä.

Nouda Pohjois-Norjan matkailuopas

Norjan lomaoppaita Suomen ja Pohjois-Norjan infopisteet pyrkivät tekemään yhteistyötä, koska Lapin matkaajat kulkevat rajan molemmin puolin. Suositeltavin ja erittäin hyvä apu useimpiin Pohjois-Norjaa koskeviin infotarpeisiin on ilmainen Pohjois-Norjan matkaesite 2012. Kielivaihtoejtoja ovat suomi, englanti ja saksa. Tämän yli 100- sivuisen esitteen voi taas kerran saada painettuna kylätalon infosta niin kauan kuin painosta riittää sekä lukea internetistä osoitteesta: http://issuu.com/northern_norway/docs/483023245 .

Kun matkaoppaan painetut tiedot ja oppaassa mainittuttujen Internet-osoitteiden käyttö yhdistetään, saatavissa oleva informaatio antaa vastaukset useimpiin Pohjois-Norjassa matkailuun liittyviin kysymyksiin.

Utsjoen palveluoppaat

Hiljennä Saamenlylässä

Kun tulet Karigasniemelle olet Utsjoen kunnassa. Mitä voit tehdä ja nähdä Utsjoella, siihen löytyvät parhaat ja uusimmat tiedot Hiljennä Saamenkylässä esitteistä, joita saat matkailuinfostamme suomen-, englannin- ja saksankielisinä tai internetistä osoitteesta http://www.saamivillage.fi .

Karigasniemi- ja Utsjoki–Nuorgam -palveluoppaat

Paikallisina matkailu- ja lomaoppaina toimivat monisivuiset ja runsaasti käytännön ohjeita sisältävät Karigasniemen ja Utsjoki–N uorgam -palveluopaskirjaset . Nämä muodostavat matkaijoille ja utsjokelaisille itselleen varsinaiset paikallistiedon "käsikirjat". Info-pisteestä on saatavilla myös runsaasti muita hyödyllisiä oppaita ja esitteitä matkailijoita, loma-asukkaita ja kalastajia varten.

Infopalvelu on toteutettu yhdessä Utsjoen kunnan ja työvoimatoimiston kanssa. Kylätalossa käynnit yhdistettynä kahvila-, internet- ja kopiointipalveluihin tai aitojen paikallisten käsitöiden matkamuistomyyntiin ja reaaliajassa toimivan lohi-television katseluun ovat saaneet mielenkiintoisuudestaan ja tarpeellisuudestaan asiakkailtaan hyvän palautteen.