Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Uudessa kappelissa kuultiin konserttimusiikkia

Karigasniemen uudessa kappelissa vieraillut Lapin kamariorkesteri, edessä keskellä oboisti Nicholas Daniel.

Karigasniemen uusi kappeli oli ensimmäistä kertaa avoin yleisölle perjantaina 5.2 järjestetyssä konsertissa, jossa esiintyi Lapin kamariorkesteri. Kappeli täyttyi viimeistä penkkiä myöten ympäri Utsjokea ja Norjasta Karasjoelta saapuneista vieraista. Arviolta paikalle saapuneita oli noin 130 henkilöä. Tilaisuuden juontajana toimi Utsjoen seurakunnan pastori Arto Seppänen.

 
  Alttariteos.

Konsertti oli laatuaan ensimmäinen Karigasniemessä järjestetty ja monille kuulijoille ainutkertainen kokemus päästä kuulemaan elävää konserttimusiikkia. Uutuuttaan hohtavalla kappelilla järjestetty tilaisuus tarjosi kuulemisen lisäksi myös nähtävää. Teräksestä, kuparista ja messingistä valmistetun upean alttariteoksen edessä ammattimuusikoiden instrumenttien yhteensopiva sointi loi juhlavat puitteet onnistuneelle musiikkielämykselle.

Reilun parin tunnin pituisen esityksen aikana kuultiin 'Kontrastien rikkautta' -ohjelma, joka koostui uudemmasta ja vanhemmasta kamarimusiikista..

Konsertin lopussa Lapin kamariorkesteri soitti Johann Sebastian Bachin oboekonserton. Brittiläisen oboistin Nicholas Danielin sanojen mukaan orkesteri halusi soittaa tämän teoksen uuden kappelin siunaukseksi. Se olikin illan parasta antia ja miellyttävää kuultavaa myös kamarimusiikkia aikaisemmin vähän tunteville.

Lentoon pyrähtävän riekon mukaan rakennusmuodon saaneen kappelisalin akustiikka oli soittajien ja yleisön mielestä toimiva ja tämän tapaisiin esityksiin hyvin soveltuva. Ensi tuntuma oli hyvin positiivinen. Salin puiset seinät ja katossa oleva akustiikka tasoittavat kovan kivisen lattian antamat heijastukset. Mitkään taustaäänet eivät häirinneet esitystä hiljaisina hetkinä. Eri soittimien äänet olivat hyvin erottuvia. Musiikin äänenvoimakkuus pysyi miellyttävänä ja kohtuullisena myös soiton kiihtyessä huippuunsa.

Uusi kappeli vihitään käyttöön huhtikuussa. Vihkimisen suorittaa Oulun hiippakunnan piispa. Vanha kappeli on riisuttu pois kirkollisesta statuksesta 17. tammikuuta.

- 5.2.2016

 

 

Takaisin etusivulle                              Sivun alkuun