Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Kalastajan Majatalo laajentaa uudella hotellirakennuksella

Uusi laajennus sijoittuu välittömästi nyt toimivan ravintolarakennuksen taakse. Kesäkuussa juuri valetut perusanturat kuvaavat uudisrakennuksen muotoa ja mittasuhteita.

Karigasniemen Kalastajan Majataloa laajennetaan uudella hotellirakennuksella. Jo kesäkuun lopussa tapahtuneen perustusten valamisen jälkeen työt etenevät nyt runkoelementtien toimitus- ja asennustöillä. Välittömästi nykyisen majatalorakennuksen taakse nouseva kivirakenteinen laajennusosa valmistuu ensi kevääksi 2016.

 
  Kalastajan Majatalo saa taakseen uuden hotellirakennus-
laajennuksen (kuva syksyltä 2014).
  
 

   Nyt heinäkuun lopulla pystytettynä jo oleva pohjakerroksen runko
kätkeytyy ravintolarakennuksen taakse.

Hotellikiinteistö muodostuu toisiinsa yhdistettävistä vanhasta ravintolarakennuksesta ja uudesta laajennusosasta. Laajennukseen tulevat noin 100 hengen á la carte -ravintola, kabinetti, kokoustilat ja 12 kahden hengen hotellihuonetta. Tarve tilojen ja palvelujen laajentamiseen on ollut pitkään olemassa, mutta vasta nyt alkanut Karigasniemen liike-elämän kehittyminen ja vilkastuminen ovat mahdollistaneet lisärakentamisen toteuttamisen.

– Kalastajan Majatalo Oy:n toimitusjohtaja Hans Rasmus kertoo YLE Sábmille antamassaan haastattelussa, että toiminnan laajentamiseen on ollut jo pitkään tarvetta. Tällaisessa rajakauppaa käyvässä pienessä 300 ihmisen kylässä uusi hotelli vaikuttaa merkittävästi ei vain itse kylän vaan myös koko alueen elämään ja matkailuun.

– Kun olemme markkinoineet kolmen viime kuukauden aikana palvelujamme, tuntuu siltä, että kaikki majoitustilat menevät, mitä meillä nyt on tarjottavana. Majoittujia olisi enemmänkin, jos vain tilat riittäisivät – itse asiassa, Karigasniemihän on pieni rajaliikennekylä. Koska lähes kaikki asiakkaamme tulevat alueen ulkopuolelta, meillä pitäisi olla myös hotellitason palvelut. Mielestäni nyt on paras kesä menossa, iloitsee Hans Rasmus.

Hotellipalvelujen avaaminen tuo myös työpaikkoja Karigasniemelle 

– Uskon, että toiminnan laajennus luo mahdollisuuden työllistää noin seitsemän uutta työntekijää. Tänä vuonna meillä on kesäaikana töissä 17 työntekijää. Tavallinen vahvuutemme on 11 työntekijää. Uuden hotellin avautuessa keväällä 2016 pystymme työllistämään 17 työntekijää jo talviaikana, sanoo Hans Rasmus.

- 21.7.2015

 

 

Takaisin etusivulle                               Sivun alkuun