Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Maan pohjoisin avoimet kylät tapahtuma Kalirigasniemellä

Suomessa vietetään nyt ensimmäistä kertaa valtakunnallista Avoimet Kylät -tapahtuman päivää lauantaina 6.6.2015. Lähes kaikki Suomen maakunnat ovat mukana päivän järjestelyissä. Pohjoisimman tapahtuman järjestää Karigasniemen Kyläyhdistys. Lapissa avoimen kyläpäivän järjestäviä kyliä on noin 40.

 
  Luvassa on 6. kesäkuuta paljon erilaista ohjelmaa kymmenissä Lapin kylissä:  Karigasniemi, Sevettijärvi, Koppelo, Juujärvi, Tohmo, Hilma-Kylät, Alakylä, Kaukonen, Nuottavaara, Pasmajärvi, Saaripudas, Sieppijärvi, Autti/Pirttikoski, Hirvas, Juotas, Juotas, Meltaus, Narkaus, Sonka, Tapionkylä, Vanttauskoski, Vikajärvi, Lapajärvi, Tanhua, Kierinki, Vaalajärvi, Vuotso, Simonkylä, Varejoki, Arpela,, Kantojärvi, Karunki, Kukkola, Liakka, Vojakkala, Etelä-Portimojärvi, Lohijärvi, Meltosjärvi, Vaattojärvi

Aikaisemmin tapahtuma on järjestetty onnistuneesti Satakunnassa, josta se laajeni Varsinais-Suomeen. Viime kesänä sitä kokeilivat myös Päijät-Hämeen ja Hämeen Kylät sekä Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon Kylät yhdessä Leader-viikon kanssa.

Tapahtumat järjestetään niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmat eivät ole suurimuotoisia, vaan mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämään. Tärkeintä on näyttää maaseudun elinvoimaisuus ja sen mahtavat puitteet hyvälle elämälle tarjoamalla mahdollisuuden tutustua kylien monipuolisiin toimintoihin.

Kylätapahtumissa on kyläyhdistysten kirpputoreja, kahviloita, yhteiskäyttöön hankituilla kanooteilla ja soutuveneillä soutelua, opastettuja luontokierroksia, lintubongausta, musiikkiesityksiä, museokierroksia yms. Päivän ohjelman luovat kukin kylä itse. Tapahtumat ovat pääasiassa maksuttomia.

Valtakunnallisesti tapahtuman järjestämistä koordinoi Suomen Kylätoiminta ry , joka hoitaa valtakunnallisen viestinnän ja ylläpitää tapahtuman omia kotisivuja sekä tuottaa tienvarsikylttejä, julisteita ja luo tapahtuman ulkoasun.

Karigasniemessä kesä avataan jälleen JokaNaisenKympinlenkillä

Karigasniemessä avoimena kyläpäivänä on luvassa "central parkissa " järjestettyä ulkoilmaohjelmaa , johon sisältyy mm. JokaNaisenKympinlenkki ja kylän poikain voimainkoitos. Erikoisuutena naisten linkillä on parhaan lenkkiasun palkitseminen. Lapsille ja aikuisille on visailuja ja kisailuja. Viihdekehyksinä ovat lisäksi kahvila, grilli, takakonttikirppis ja arpajaiset. Ohjelman päätteeksi järjestetään kylän orkesterin musisoimat tanssit.

Kyläyhdistys kutsuu kyläläiset ja loma-asukkaat, vierailijat ja matkailijat nyt kaikki liikkeelle tutustumaan elämään, ihmisiin ja toimintaan pohjoisimman Lapin rajakylässä - Karigasniemessä.

21.5.2015

 

 

Takaisin etusivulle                              Sivun alkuun