Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Uusi kappeli valmistuu vuoden 2016 alkuun

Karigasniemen uusi kappeli rakennetaan vasemmalle, vanhan kappelin pohjoispuolella olevaan mäntyrinteeseen.

Karigasniemen kappelin rakentaminen aloitetaan kesän alkaessa, vaikka työn rahoitus ei ole kokonaisuudessaan vielä selvä, kertoi Utsjoen kirkkoherra Arto Seppänen Yle Sápmin haastattelussa. Rakentamisen käynnistämistä ovat hidastaneet rahoituksen vajaus, suunnittelumuutokset ja rakennuslupaan liittyvät selvitykset.

 
  Vanha kappeli.

Kappelin rakentamisurakasta on jätetty viisi urakkatarjousta. Urakoitsijan valinta tulee käsittelyyn heti, kun suunnitelmiin tehtävät viimeiset tarkistukset ovat valmiina.

– Vaikuttaa siltä, että kappeli valmistuu käyttöön uuden vuoden jälkeen, jos rakentaminen pääsee käyntiin kesäkuussa. Rakentamisen on määrä kuitenkin edistyä niin, että joulukirkko voidaan jo pitää uusissa tiloissa. Kappelin käyttöön vihkiminen on alustavasti sovittu maaliskuulle 2016, Arto Seppänen vahvistaa.

Kirkkoherra Seppäsen mielestä on selvää, että rakentaminen aloitetaan kirkkorahaston siihen myöntämillä varoilla. Lisäksi seurakunta ottaa projektista selviytymiselle tarvittavan pankkilainan. Utsjoen väestöltään vähäinen seurakunta on köyhä, jolloin myös lainan määrä ei voi nousta kovin suureksi.

– Karigasniemen kappelihankkeessa on päästy viime vuosien aikana hitaasti eteenpäin. Nyt projekti etenee. Kirkkoneuvosto päättää asiasta ja vaikuttaa siltä, että työhön saadaan hyvä rakentaja, kertoi Arto Seppänen.

Karigasniemi tarvitsee uuden kappelin. Nykyinen vanha kappeli on rakennettu vuonna 1966 ja laajennettu 1977. Se on niin huonossa kunnossa, että korjaus olisi kallis ratkaisu.

- 19.5.2015

 

 

Takaisin etusivulle                               Sivun alkuun