Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 
 
 

Iloinen koko perheen ulkoilutapahtuma
Luomusjärven jäälläKarigasniemen kyläyhdistys ja Karigasniemen Erämiehet järjestivät lauantaina 11.4.2015 perinteisen koko perheen ulkoilutapahtuman Luomusjärven jäällä. Pilkkikilpailuun oli ilmoittautunut 50 osanottajaa. Väkeä saapui Inarista, Kaamasesta ja lähikylistä kauimmaisten tullessa aina Varkauden liepeiltä asti. Aurinko helli osanottajajoukkoa täydeltä taivaalta tasoittaen vireää tunturituulta.

Yhdistysten tukijoukko oli jo aikaisin aamulla jatkanut edellisenä iltana aloitettuja valmisteluja. Päivää varten valmistetut hernekeitot, kahvit, suolaiset ja makeat herkut tuotiin paikalle rekipelillä. Osanottajille oli järjestetty kelkkakuljetus autotien päästä olevalta Ailikkaan erotteluaidalta. Monet paikalliset saapuivat kauempaakin omilla kelkoillaan. Paikalla piipahti päivän aikana lisäksi myös muita ulkoilijoita nauttimassa hyvästä seurasta, ruuasta ja pannukahveista.

 
 
Kuuman sarjan voittaja Niilo J. Rasmus (oik), toiseksi
tullut Pekka Aikio ja kolmas Jarmo Rasmus (vas).
  
 
Yleisen sarjan voittaja Alvi Tuovila, toiseksi
sijoittunut Anu Pieski (vas) ja kolmas Anja Kaarret (oik).
 
 
Lasten sarjan osallistujia. Voittaja Vilma Halonen (vas).

Pilkkijöille paistettiin makkaroita koko tapahtuman ajan.Ruokaa myytiin nimellistä korvausta vastaan yhdistysten hyväksi.
Tuotteet oli valmistettu talkoovoimin, mikä on lausuttavana isona kiitoksena aktiivisille kyläläisille.

Kilpailun ohjelma jakautui kuumaan, yleiseen, nuorten ja alle 10-vuotiaiden lasten sarjoihin. Myös osallistumismaksut oli porrastettu. Eri sarjoihin pystyi osallistumaan myös samanaikaisesti.

Kilpailu alkoi sääntöjen kertaamisella. Parhaan paikan saamiseksi osa kilpailijoista pisti juoksuksi. Pilkkireiät oli porattu valmiiksi selkeästi merkitylle kilpailualueelle. Kilpailussa ei sallittu moottorikelkan eikä moottorikairan käyttöä.

Saaliskalat hyödynnettiin Metsähallituksen siirtoistutuksiin. Kilpailukaloiksi kelpuutettiin rautu, siika, taimen ja tammukka. Kalan saatuaan kilpailijan oli välittömästi ilmoitettava siitä toimitsijoille, jotka punnitsivat elävät kalat ja kuljettivat ne läheisessä purossa olleeseen sumppuun.

Jäällä riitti toimitsijoille vilinää. Kalaa nousi niin hyvin, että väki jaksoi pilkkiä reippain mielin kilpailun loppuun saakka. Juryn laskiessa tuloksia kilpailijajoukko kannustajineen sai vielä nauttia pullien kera pannukahvista ja kuumista grillimakkaroista.

Kilpailun aikana saatu kalansaalis oli yhteensä muhkeat 36,317 kg.

Kilpailun palkintoina olivat mm. ladattava moottorikaira, kelkkahaalari ja henkilöauton kesärengassarja. Palkinnot oli saatu lahjoittuksina pääasiassa Karigasniemen ja lähikylien yrittäjiltä, jotka ovat kiitettävästi tukeneet yhdistyksien ja kylän tapahtumia.

Karigasniemen kyläyhdistys ry ja Karigasniemen Erämiehet ry ovat yhteen hiileen puhaltavaa, jäsenistöltää monin tavoin yhteistä joukkoa. Yhdistykset ansaitsevat jälleen paikallisten perheiden ja alueen asukkaiden kiitokset onnistuneesta tapahtumasta. Tapahtumaan osallistuneet kannustavat ja toivovat tulevaisuudessakin yhdistyksiltä aktiivista toimintaa, jotta kylien asukkaiden yhteistyö jatkuu ja voimme nauttia sen tuloksista mukavissa merkeissä.

Tulokset ja kalojen yhteispainot  (*

Kuumasarja:
Niilo J Rasmus 2,738 kg
Pekka Aikio 1,552 kg
Jarmo Rasmus 1,408 kg

*) Nuorten sarjassa ei saatu saalista. 

Yleinen sarja:
Alvi Tuovila 2,638 kg
Anu Pieski 2,481 kg
Anja Kaarret 2,384 kg

Lastensarja:
Vilma Halonen 0,620 kg

Lisäksi kaikki kilpailuun osallistuneet lapset palkittiin makeisilla.