Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 

JokaNaisen Kympinlenkki 2014 oli tehty hymyilevistä ihmisistä, iloisesta mielestä ja raikuvasta naurusta

Lauantaina 16.5 pidetty JokaNaisen Kympinlenkki -nimellä kulkenut liikuntatapahtuma järjestettiin nyt jo toisena perättäisenä vuonna. Mukaan iloiselle ja elämykselliselle kymmenen kilometrin lenkille oli haastettu kaikki naiset. Reitti oli mahdollista kävellä, hölkätä tai juosta kukin omaan tahtiinsa rennossa tunnelmassa ilman kilpailua. Tapahtuman toteuttivat yhdessä Karigasniemen kyläyhdistys ja innokkaat talkoolaiset. 

 
  Kympin osanottajille oli asetettu pukukoodi.
Paras lenkkiasu palkittiin maaliin tulon jälkeen.

Kylätalo Sáivun pihamaalle kerääntyi väkeä jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Aamupäivän aurinko lämmitti jo mukavasti lenkille lähtevien naisten valmistautuessa päivän koitokseen. Joukosta kuului kuplivaa naurua, jota ei millään muotoa vähentänyt tapahtumaan osallistuville asetettu pukukoodi; paras puku palkittaisiin päivän päätteeksi.

Mikään urheilusuoritus ei ole tietenkään oikeaoppinen ilman kunnollista alkuverryttelyä. Siitä huolehtivat Martti Kyrö sekä esijumpparina Stefan Rasmus. Haarahypyt ja paikallaan marssinta saivat lihakset lämpimiksi ja ajatukset kääntymään kohti alkavaa koitosta eli 10 kilometrin mittaista lenkkiä. Kukin osallistuja sai suorittaa matkan omalla tyylillään joko juosten, hölkäten tai kävellen.

  
  Kärkiryhmä ohittaa vahdilla kyläaukeaa.
 

Paikoillanne, valmiina, HEP - näin naiset lähtivät matkaan. Katsojien kannatushuudot siivittivät askelia matkan alkutaipaleella. Ensin reitti kulki kylänraittia pitkin etelään kääntyen sitten takaisin kohti pohjoista. Pohjoisella kääntöpaikalla, hetken matkaa yli lenkin puolenvälin, juoksijoiden nesteytyksestä huolehti Karigasniemen VPK omalla ensivasteautollaan. Näin olisi saatu hoidettua myös mahdolliset haaverit nopeasti. Onneksi niiltä vältyttiin.

Naisten hoitaessa omaa osuuttaan päivän tapahtumista, kylätalo Sáivun pihamaalla oli aistittavissa markkinatunnelmaa. Tarjolla oli peräkonttikirppistä, sisnatuotteita, arpajaisia ja virvokkeita niin pihagrillissä kuin sisätilan kahvilassakin. Itse lenkille osallistuville naisille oli varattu salaattipöytä, jonka antimet sponsoroi paikallinen kauppias. Perheen pienimmille oli järjestetty heille aivan omaa ohjelmaa. Suosituin taisi olla polttopallo hieman uusilla säännöillä muunneltuna.

 
   Polttopallopeli käynnissä maaliintulijoita odotellessa.

Onneksi JokaNaisen Kympinlenkki ei pohjaudu kilpailuun. Voittajaa ei olisi osattu valita ensimmäisinä reitiltä palaavista kolmesta juoksijasta. Naiskolmikko saapui kylätalon pihaan rintarinnan, toisiaan kannustaen ja mikä tärkeintä hymyssä suin. Kuten yksi juoksijoista sanoi, tässä tapahtumassa on kyse itsensä haastamisesta ja voittamisesta. Hänen oma tavoitteensa oli hölkätä koko 10 kilometrin matka. Tavoite toteutui ja siitä jäi "järjettömän upea voittajafiilis".

Yksi päivän odotetuimmista hetkistä oli tietysti parhaimman asun palkitseminen. Miesraadin yksimielinen valinta oli naapurikylästä asti tapahtumaan saapunut Peppi Pitkätossu. Valintakriteereissä mainittiin asun kuvastavan oivallisesti koko tapahtuman perusperiaatetta eli iloista tekemistä ja leikkimielisyyttä. Voittaja palkittiin Dermosilin tuotepaketilla. Parhaan asun lisäksi muistettiin myös muita tapahtumaan osallistuneita juoksijoita erilaisin sponsoripalkinnoin. Palkintoja oli saatu lahjoituksina myös oman kunnan ulkopuolella toimivilta yrityksiltä. Esimerkiksi arpajaisten pääpalkinto, 2 hengen romanttinen yöpyminen ulkomailla vie voittajansa Antero Isolan tulevana kesänä Norjan Skoganvarreen, josta kyseinen palkinto on myös peräisin.

  

  JokaNaisen Kympinlenkin pukukoodien
mielikuvituksellista rikkautta.

 

 

 

 

Jos naiset olivat pääosassa päivän tapahtumissa ja lasten viihtyvyydestä oli huolehdittu pelein ja leikein, myös kylän miesväki pääsi mittelemään voimiaan. Miehille oli järjestetty kuntoa vaativa rata, joka käsitti voimamieskisatyyliin hiekka-astioiden kantoa sekä traktorinrenkaan kuljettamista reellä. Päivän teeman tyylin mukaisesti jokainen osallistuja kisasi itseään vastaan. Jotta suoritus olisi hyväksyttävissä, rata tuli suorittaa tietyssä ajassa. Raikuvien kannustushuutojen siivittämistä suoritusta ei tuomariston mielestä löytynyt moitteen sijaa.

Myös kylän miesten voimainkoitoksen osallistujat palkittiin tuotepalkinnoilla. Kaikkien yllätykseksi naisraati palkitsi kisailuun osallistuneista vielä Niko Kolkan  "Vuoden Kyntäjä" -arvonimellä. Odotetusti arvonimen saaja oli varsin hämmentynyt, mutta myös hyvin otettu saamastaan kunniasta.

Karigasniemen kyläyhdistys kiittää kaikkia tapahtuman järjestelyyn osallistuneita sekä tapahtumaa tukeneita lukuisia sponsoreita, jotka omalta osaltaan varmistivat päivän onnistumisen.

Tehdään tästä jokavuotinen koko perheen tapahtuma!

_____________________________________________________________
Laura Reunanen

 

 

Takaisin etusivulle                             Takaisin uutisiin ja artikkeleihin