Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 

Kylätalo lähtee uuteen vuoteen uusilla tarve- ja lisäkalustohankinnoilla

 

Karigasniemen kyläyhdistys on saanut myönteisen rahoitus- päätöksen kylätalo Sáivua koskevalle Kalusto kuntoon -hankkeelle. Lapin ELY-Keskuksen joulun alla tekemällä päätöksellä yhdistys saa Pohjoisimman Lapin Leader ry:n kautta hanketuen 8800 euron investoinneille. Hankkeen toteutusaika on 1.1.–3 1.12.2014.

Rahoitustuki on myönnetty Manner-Suomen maaseudun kehittämis- ohjelmasta 2007–2013. Investoinnista julkinen EU:n ja valtion rahoitusosuus on 65 %. Yksityisesti rahoitettavaksi osuudeksi jää noin 3000 euroa.

Uusia kalustohankintoja tarvitaan Karigasniemellä vireästi toimivan kylätalo Sáivun perustoimintojen ylläpitämiseksi ja toiminnan kehittämiseksi. Karigasniemessä ei ole muita kokoontumistiloja, joten kylätaloa käytetään monipuolisesti myös erilaisiin liikunta- ja juhlatapahtumiin. Hankittava kalusto liittyy kylätalon sisäisten kahvio- ja matkailupalvelujen parantamiseen sekä kokoustilan vuokraamisen ja erilaisten tilaisuuksien järjestämismahdollisuuksien lisäämiseen.

Kylätalossa toimii kesäisin Utsjoen kunnan ja kyläyhdistyksen yhdessä järjestämä matkailupalveluja tarjoava Info-piste ja kahvila. Erikoisuutena talossa toimii Inarijokeen asennettu vedenalainen kamera, jonka kautta matkailijat voivat seurata Tenon lohien nousua televisioruudulta.

Talvisin kylätalon tiloja käytetään monipuolisesti kokouksiin, opintokursseihin, liikuntaharrastuksiin sekä lasten- ja nuorten päivä- ja iltatoimintaan. Kahvilatoiminnasta, tilavuokrista ja tilaisuuksien järjestämisestä saaduilla tuloilla kyläyhdistys maksaa talosta vuokraa Utsjoen kunnalle sekä pyörittää paikallisesti jo perinteisiksi muodostuvia kylätapahtumia.

Kyläyhdistyksellä on jo aikaisempaa kokemusta kylän yhteisistä kehityshankkeista. Vuosina 2005–2007 peruskorjattiin Pohjoisimman Lapin Leaderin rahoittamana Kylätalo Sáivu. Säpinä-hankkeessa vuonna 2011 rakennettiin kylätalon piha-alueelle pulkkamäki ja pelikenttä sekä hankittiin kalustoa. Vuonna 2012 rakennettiin puolestaan Täpinä-hankkeella kylätalon ulkoalueelle kenttävarasto ja ulkokäymälät sekä ostettiin piha-alueen kunnossapitovälineitä.

Kyläyhdistyksellä on myös noin viisitoista vuotta sitten rakennettu, kyläläisiä ja matkailijoita palveleva mutterikota Luomusjärvellä, Kevon luonnonpuiston alueella.

 

                              

 

 

 

Takaisin 2014 uutisiin ja artikkelihin                                       Takaisin etusivulle